Våra fantastiska banor

Varbergs Västra

Västra Banan

Västra Banan är ritad av Tommy Nordström och invigdes 1992. Den har som sina signum stora ondulerade greener och finns i en natur med hedkaraktär. När det blåser är det en riktig utmaning att hålla ihop spelet och komma in med ett gott resultat. Det gamla klubbhuset på Västra Banan är ombyggt och idag ta emot 24 övernattande golfare i trevliga moderna rum.

Aktuell Banstatus Varbergs Västra

Västra banan är återigen grön och i behaglig kondition efter sommarens varma och torra väder. Under ett par veckors tid i somras med utebliven nederbörd och endast möjlighet till att bevattna greener och tee´s,  blev våra fairways hårda och torra.

Under första veckan i september har vi stödsått alla drabbade områden och banan kan upplevas något ”toffsig” när gräset återhämtas olika fort. Vid spel märks fortfarande de värst drabbade områdena och torrsprickor förekommer medans banan blir bättre och bättre för varje dag. Vi spelar banan med lägesförbättring på den finklippta delen av spelfältet, en klubblängd.

Lägesförbättring

En boll som ligger på den finklippta delen av spelfältet, får lyftas, utan plikt, och rengöras. Innan bollen lyfts måste spelaren markera dess läge. Efter att ha lyft bollen måste han placera denna på en punkt inom en klubblängd från och inte närmare hålet än där den urspungligen låg, som inte är i ett hinder och inte på en green. En spelare får bara placera sin boll en gång och den är i spel när den har placerats (Regel 20-4).

Anmärkning: Med "finklippt del" avses varje del av banan, inklusive stigar genom ruffen , som är nedklippta till fairwayhöjd eller lägre.

Plikt: Matchspel - Förlorat hål; Slagspel - Två slag. Om en spelare får den allmäna plikten för brott mot denna regel, får han ingen ytterligare plikt enligt denna lokala regel.

Varbergs Östra

Östra banan

Östra banan är ritad av Nils Sköld och invigdes 1976. Banan är en vacker skogs och parkbana vid den trolska Grimsjön. Banan har genomgått en ombyggnad för att anpassa längderna på hålen från tee 44 för damer och seniorer. Här bor du familjärt och trevligt i det nyrenoverade klubbhuset. Det finns plats för 16 övernattande gäster.

Klicka på bilden för att komma till Östras Webbkamera.

Aktuell Banstatus Varbergs Östra

Östra banan är i en fantastisk kondition och är och har under hela sommaren varit vår gröna oas vid Grimsjön.
Banan inbjuder till härliga golfdagar med trivsel och fina naturupplevelser.

Vid spel kan torrsprickor förekomma och vi spelar banan med lägesförbättring på den finklippta delen av spelfältet, inom ett scorekort.

Lägesförbättring

En boll som ligger på den finklippta delen av spelfältet, får lyftas, utan plikt, och rengöras. Innan bollen lyfts måste spelaren markera dess läge. Efter att ha lyft bollen måste han placera denna på en punkt inom ett scorekort från och inte närmare hålet än där den urspungligen låg, som inte är i ett hinder och inte på en green. En spelare får bara placera sin boll en gång och den är i spel när den har placerats
(Regel 20-4).

Korthålsbanan

Här kan alla, unga som gamla, spela vår korthålsbana utan att det kostar någonting. Övningsfältet är öppna för alla som vill prova på golf. Övningshallen är öppen under vintern och nyckel dit får man i receptionen på Västra banan.