Övningsområdet

Övningsområdet är ett unikt träningscenter med en inomhushall för vinterträning, både i att slå golfbollar, öva puttning och ha "gymträning". Det finns ett bra övningsområde med en stor green för närspelsträning med egna bollar. Det finns också en niohåls korthålsbana där alla är välkomna att prova på golf utan att det kostar någonting.

Inomhushallen

Inomhushallen är disponibel för alla medlemmar i Varbergs Golfklubb. Den är alltid öppen. Nyckel kan man kvittera ut i kansliet mot en dispositionsavgift på 200 kr.
I hallen finns förutom 8 slagmattor där man kan träna in en swing för sommarens golfspel, en puttinggreen med riktigt bra möjligheter till att skaffa sig en stabil puttning. Det finns också en uppsättning redskap för golfanpassad smidighetsträning.

Korthålsbanan

Alla är välkomna att spela korthålsbanan. Utan kostnad!
Korthålsbanan har skapats för att göra gofspel och träning tillgängligt för så många som möjligt samt öppna förutsättningar för alla att kostnadsfritt och under okomplicerade former prova på golf.

Scorekort till korthålsbanan finns om du klickar på SCOREKORT längst ner på sidan.

Regler vid spel på Korthålsbanan:

1. Högst fyra spelare i varje "boll"
2. Slå aldrig när någon riskerar att träffas
3. Visa hänsyn till andra på banan
4. Alkoholförtäring på banan är förbjuden
5. Ingen spelar med bar överkropp
6. Banan är stängd vid mörkrets inbrott
7. Den ljusgröna delen av övningsfältet är korthålsbana och får endast användas för spel på banan

Övningsfältet

Här kan alla medlemmar träna golf. Här finns stor green för närspelsträning med egna bollar. Det finns också en niohåls korthålsbana där alla är välkomna att prova på golf utan att det kostar någonting.