NYHETER

Efter 4 år utan en elitkommitté har vi från och med i år på uppdrag av styrelsen bildat en kommitté som vi valt att kalla Elit och Seriespelskommittén.

Uppdraget är att organisera och ta hand om tävlingsspel som spelas utan handicap, d v s Klubbmästerskap (KM), åldersseriespel i Halland och det nationella seriespelet.

När det gäller det nationella seriespelet, som SGF administrerar, så deltar vi med ett herrlag i div 1 Västra.

Förra året spelade Ulrik Johansson (kapten), Jonas Turesson, Jonas Svensson, Kristoffer Strandvi, William Bengtsson och David Christiansson.

Lysegårdens GK och S:t Jörgen Park var arrangörer, 15 klubbar deltog och Varberg hamnade på 10:e plats vilket innebar nytt kontrakt i div 1.

Hills vann efter särspel mot Halmstad och Kungsbacka och får således spela i elitserien i år. Ulrik Johansson fortsätter som kapten 2016.

Till åldersseriespelet i Halland har vi anmält 4 damlag, D30, D40 och D60 (2 lag), 7 herrlag, H30, H40, H50, H60 (2 lag), H70 och H75.

Om du inte känner igen åldersindelningen så är det inte så konstigt då SGF har rekommenderat en justering för att överensstämma med den internationella indelningen.

Kommittén har redan haft 2 sammanträden och beslutat att Klubbmästerskapet spelas gemensamt över en helg, lördag/söndag den 18:e och 19:e juni.

Vi gör också ett försök att återuppta KM foursome och spela det i en klass, öppen för alla. Speldag söndagen den 18:e september, Östra på fm och Västra på em.

En ny kul och annorlunda tävling blir puttnings-KM, förmodligen en lördag i augusti på Västra.

Jan Carlsson som kläckte förslaget, har tillsammans med Lars Göransson och Gun-Britt Källkvist fått i uppdrag att arrangera putt-KM.

I kommittén ingår Ulla Nilsson D60, Ulrik Johansson elit herrar, Niklas Lennartsson H40, Lars Göransson H50, Karl-Rune Andersson och Ville Schottenius H60.

Suppleanter är Annika Bengtsson D30, Gisela Persson D50, Gun-Britt Källkvist D60, Kim Malén H30, Håkan Nilsson H70 och Harry Johansson H75.

Adjungerad till kommittén är vår tränare Jan Carlsson.

Uppskattningsvis är vi närmare 200 medlemmar som vid ett eller flera tillfällen kommer att representera klubben i seriespel under 2016.

Undertecknad och övriga kaptener uppmanar alla att representera klubben på ett sportsligt och kamratligt sätt. Spela väl och var rädd om banan!

Har du något du undrar över så är det bara att höra av sig.

Hasse Johansson (ordförande och sammankallande)

0709-241711 eller 0340-41711

ab.hajo@telia.com