JOHN BENGTSSON NY JUNIORTRÄNARE 2018

Mitt namn är John Bengtsson och jag kommer att agera som Varbergs GK:s juniortränare under säsongen 2018 tills vidare.

Kort fakta om mig. Jag är 24 år gammal och kommer ifrån Falkenberg. Mitt golf intresse började när jag var 14 år och började spela och tävla för Vinbergs GK, vilket jag har gjort sedan dess. Jag satsade mycket hårt på min golf och mellan åren 2013-14 var mina bästa år då jag hade spelat bra på både hög junior nivå och näst högsta proffs nivån i Sverige.

2017 lade jag ned min satsning för att sadla om till golftränare, som jag i nuläget känner mig mycket mer bekväm med än att tävla själv. Genomgick tränarassistentutbildningen (TAU) för PGA of Sweden 2014 och har hösten 2017 påbörjat min Högre tränarutbildning (HTU) som jag kommer vara klar med våren 2020. HTU betyder att när man är klar så kan man kalla sig PGA Professionell, exakt samma utbildning som alla PGA tränare har, Frank och Janne på klubben bl. a. Tidigare erfarenheter är junior tränare på Vinberg under tre säsonger och lite juniortränare på Falkenberg under en säsong. Andra erfarenheter är privat lektioner, grupplektioner och lite rena nybörjare i alla åldrar.

Som sagt så kommer min huvudsakliga del vara juniorträningen. Jag kommer att tillsammans med Varbergs juniorkommitté göra ett upplägg som kommer att passa alla, juniorer allt från rena nybörjare upp till eliten.

Målen kommer att vara för det första: Få de juniorer som finns kvar att tycka om att vara kvar på Varberg och träna och umgås med de kompisar som man har på klubben. För det andra: Se till att rekrytera fler juniorer till klubben. För det tredje: Få ut juniorerna på tävlingar och representera klubben. Och för det fjärde: Undervisa och coacha de elit juniorer vi har kvar.

Den största anledningen till att det kommer bli en förbättring detta år och förhoppningsvis framåt är att jag som juniortränare kommer att vara 100 % på klubben 6-7 dagar i veckan. Så för det juniorer som vistas mycket på klubben så kommer jag och vara där på plats och prata och ge råd till de som vill. Jag kommer även att jobba i shopen och träffa både juniorer, föräldrar och far och morföräldrar mycket mer kontinuerligt. Detta gör också att träningarna kommer se lite annorlunda ut, eftersom jag är på klubben på helgerna så kan vissa grupper ha sin träning på söndagar bl. a, så att golfträningen inte krockar med andra sporter som juniorerna kanske vill utöva. Kort och gott så kommer tillgängligheten till en tränare för juniorerna öka kolossalt, så det finns mer tid att bygga bra relationer mellan elev och tränare som kanske inte riktigt fanns innan.

Hoppas att ni är lika spända och intresserade som jag själv är för denna säsong med många nya möjligheter som kommer att bidra till en bättre juniorverksamhet. Jag hoppas att ni anmäler er till årets juniorträningar. Jag ser mycket fram emot att få arbeta och framför allt träffa och undervisa alla juniorer som väljer att delta!

Vi ses och hörs inom kort hoppas jag!

Med vänliga hälsningar,

John Bengtsson, PGA Qualified trainee