AKTUELLT

Här finns korta notiser med aktuell information i kronologisk ordning - nyast överst. Klicka på bilderna så får du en förstoring.

Årets Matchspel drar igång / 2017-04-09

Det börjar närma  sig en av årets höjdpunkter
 • Vi spelar även i år på båda banorna
 • Anmälan går ut den 30 april
 • Du anmäler dig på Golf.se 
 • Första omgången skall vara spelad före den 9 juni


Har du frågor - tala med tävlingsledarna

Du kan ta del av hela regelverket under Tävlingar/Matchspel eller klicka på länken nedan: 
http://www.varbergsgk.se/se/info/kommitt-er/seniorerna/tavlingar-2015/matchspelsmastaren/regler-for-matchspel
 

OnsdagsTouren startar den 12 april / 2017-04-07

Nästa onsdag startar vi ”på riktigt” och då är vi på Västra. I skrivande stund är vi ett 40-tal anmälda - skall bli spännande att se hur många vi blir 😀 Vi påminner om följande:

 • Du måste välja tee i samband med att du gör din anmälan på Golf.se
 • På tävlingsdagen anmäler vi oss i receptionen som delar ut scorekort och tar betalt
 • Vi kan betala med kontanter och kort men INTE med Swish

Vi ses på Touren!!

Arne   Anders   harald   Håkan   Nalle

Premiären avklarad - Vi gratulerar Vinnarna / 2017-04-07

Vi inledde säsongen traditionsenligt med nio hål poängbogey på Östra och det kom hela 112 st till start!! Det var lite kylslaget i starten och vinden tog i rejält – ibland till vår fördel men understundom även tvärtom 😉 På slutet av rundan värmde solen 🌞 och det var riktigt gott.

 

Vi gratulerar Vinnarna 👏👏👏

A-Klassen vanns av Gert Larsson på 18 p
B-klassen vanns av Kaj Skoog på 19 p

 

 

Tävlingsprogrammet 2017 / 2017-02-20

Vårljuset kommer så sakta och nu är Årets Tävlingsprogram upplagt här på hemsidan. Nytt för i år är att vi under vårsäsongen provar med valfri tee på OnsdagsTouren. Det innebär i praktiken följande:
 
 1. När du anmäler dig till tävlingen på Golf.se så väljer du samtidigt tee
 2. Gör du inte ett aktivt val går det inte att genomföra anmälan
 3. Efter genomförd lottning kan vi inte göra ändring i tee-valet för att kunna hantera redovisning av tävlingen på ett rimligt vis.
 4. Vi gör en utvärdering efter våren och tar nytt beslut inför hösten.
 
Vi går i år i 3-bollar med 10 minuters startlucka och första boll kl 09. Syftet med OnsdagsTouren är i grunden social samvaro och lära känna nya golfkamrater. Vi låter därför kansliet sköta lottningen slumpartat och det blir lite extra speciellt när vi nu har valfri tee. Kansliet har fått informationen att skäl för "önskemål om speciell starttid" skall vara av allvarligare karaktär som t.ex. läkarbesök. Vi ber er alla att respektera detta.
 
Vi önskar er alla en trevlig vårvinter!    

Arne   Anders   Harald   Håkan   Nalle
 

Gott Slut & Gott Nytt År / 2016-12-28

 Det är dags att börja fundera på årets nyårsöften - eller så låter vi bara bli 😉  En och annan av oss har säkert en liten tävlingsjävul bakom ena örat så att var med på Veteranernas Vinterträning kan ju vara ett sätt att hjälpa ev. löften på vägen. 

Men först skall vi njuta - kanske titta på Grevinnan och betjänten -och skåla in det nya året. 

Gott Slut & Gott Nytt År

önskar vi Er alla

   Arne   Anders   Harald   Håkan   Nalle 

 

 

Julen står för dörren / 2016-12-18

Vi kan se tillbaka på ett bra golfår med mestadels fint väder och - kanske framförallt - väldigt fina banor. Några av oss har redan varit i väg på golfresa i höst, några är på "long-stay" och några planerar kanske ett golfäventyr på vårvintern.

Snart kan vi börja kika framåt nästa säsong så sakta. Plötsligt är våren i annalkande - kanske den finaste  årstiden av dem alla - med golfbanor som börjar vakna till liv och bara väntar på oss. Innan dess har vi kanske träffats i Golfhallen eller sprungit på varandra på rangen i kylan och drömt lite grann innan fingrarna säger ifrån att nu är det för kallt 😬 Men första skall vi njuta av de stundande helgerna och passa på att må riktigt gott allesammans.

Vi önskar Er Alla en Riktigt Fröjdefull Jul

Arne   Anders   Harald   Håkan   Nalle

 

 

Vinterträning med Frank / 2016-12-15

Tag chansen att få hjälp med att träna svingen i vinter. Det är både nyttigt och en trevlig gemenskap med övriga Veteraner Herrar & Damer. Det är Frank som tar hand om oss i år och vi håller i huvudsak till i Golfhallen vid träningsområdet Västra och avslutar frampå vårkanten med en lektion i Studion och en med bunkerträning vid Klubbhuset.

Träningen kommer att hållas i tre mixade grupper Herrar & Damer (Kl. 09, 10 & 11) på onsdagar & torsdagar enligt schema med max åtta deltagare i varje grupp. Kostnaden för samtliga tillfällen är 695 kr, begränsat antal platser – först till kvarn gäller - och sista anmälningsdag är fredag den 13 jan. Du anmäler dig till Arne Jensen    Mail: arne.jensen@ciaoip.se   Mobil: 070-967 71 55 och anger Namn, Golf-Id samt vilken grupp du vill vara med i.

 

Programmet ser ut så här

Vecka       Ons               Tor              Program
  V4          25 jan           26 jan           Sving med korta järn (GUBBS)
  V5            1 feb             2 feb           Sving skillnad mellan järn och trä
  V7          15 feb           16 feb           Chipp & Pitch
  V9            1 mars          2 mars        Puttning
  V11        15 mars        16 mars        Summering plus tips om ”Kost & Golf”
  V12        22 mars        23 mars        Studion Rangen Västra
  V14          5 april           6 april         Närspel/Bunker Klubbhuset Västra

 

 

Årets Golfare - 2016-10-22

Vi hade bankett på kvällen i samband med Höstavslutningen den 19 oktober med drygt 60 gäster som åt och mådde gott. En av kvällens begivenheter var när vi utsåg årets golfare. Grunden för beslutet var vinst av Årets Onsdagstour plus en fin andraplacering i Matchspelet på Östra banan. Vi lyfter på hatten och gratulerar Årets Golfare Gert Larsson

Höstavslutning 2016 / 2016-10-22

Vi hade avslutning för säsongen 2016 på Östra i onsdags den 19 oktober. Som vanligt var vi många och trots att vädret var riktigt höstlikt kom hela 80 glada killar till spel plus ytterligare några som anslöt till lunchen. Michael och köket serverade traditionsenligt ärtor och pannkakor och vi mådde ganska gott efter en lite regnig runda. 

Grattis till Vinnarna!
A-klassen

Ulf Borgman
B-klassen
Eric Andersson

 

Matchspelet avgjort - Grattis Håkan & Tomas!!! / 2016-09-19

Årets matchspel är nu avgjort.

Östra banan spelade vi från tee 49 och här startade 46 spelare. Finalen spelades mellan  Håkan Lindström och Gert Larsson och Håkan avgick med segern med siffrorna 1/0.

Västra banan spelade vi från tee 57 och här startade 43 spelare. Finalen spelades mellan  Tomas Ström och Roland Johansson och Tomas avgick med segern med siffrorna 5/4.

Prisutdelning kommer att ske vid avslutningen den 19 oktober.

Tack till Tävlingsledningen Vi passar samtidigt på att rikta ett STORT TACK till Anders Nilsson och Folke Rosengren som leder och administrerar matchspelet på ett fantastiskt sätt. Tack Killar!!

Alla säger att matchspel är en trevlig spelform så låt oss spela det lite oftare. Nästa år skall vi slå deltagarrekord ??

Vinnarna i Kvällsgolfen i juli / 2016-08-30

Vi hade prisutdelning för Kvällsgolfen i samband med Gröna Kavajen i dag. På bilden syns från vänster prisutdelare Arne Jensen, Vinnaren Ulf Ahlin (70 netto), trean Reine Fernhede (71 netto) och tvåan Gert Larsson (71 netto).

Vi säger Grattis till Vinnarna!!!

Mats Fredlund vann i dag Gröna Kavajen / 2016-08-30

Gröna Kavajen 2016 avgjordes i dag på vår Västra bana i hård vind. Vassast i dag med 70 slag netto och Vinnare av den Gröna Kavajen 2016 är Mats Fredlund!

GRATTIS MATS !!!

Resa till Glasriket GK / 2016-08-25

Ett gott på 48 aktiva onsdagsgolfare gjorde resan till Glasrikets GK – Håkan Lindströms tidigare klubb i Växjö – och spelade fyrboll bästboll. Vi hade fantastisk tur med vädret – strålande sol och en härlig värme – och humöret var på topp. Håkan hade planerat resan på ett fantastiskt bra sätt – STORT tack från alla nöjda deltagare – med bl.a. en utmanande frågetävling på temat Växjö på bussresan dit. Vi blev väldigt väl omhändertagna på klubben med god lunch, kanonstart, go fika och kanske bäst av allt en kall dricka till prisutdelningen. Jag tror att någon t.o.m. tog en öl ??

Resultat Topp-Tre

Leif Erlandsson / Anders Nilsson      44 p

Arne Jensen / Lars-Åke Johansson   43 p

Tore Gustavsson / Harald Edén        43 p

Närmast Hål

Aage Sintorn         Hål 8     177 cm

Tore Gustavsson    Hål 16    99,5 cm

 

Gröna Kavajen & Matchspel Borås / 2016-08-22

Prisutdelning Kvällsgolfen Prisutdelning till de sex bäst placerade i årets Kvällsgolf kommer att genomföras i samband med prisutdelningen för Gröna Kavajen. Gröna Kavajen Vi spelar Gröna Kavajen tisdag den 30 augusti. Tävlingen spelas som slagtävling på Västra banan med en gemensam klass. Kanonstart och gemensam lunch med prisutdelning. OBS! att det är en tisdag! Matchspel Borås GK  Vi spelar returmatchen mot Borås GK på deras bana måndag den 5 september. Det förpliktar efter storsegern på försommaren på Östra. Laguttagning sker i samband med Gröna Kavajen den 30 augusti och vi skall då ta fram åtta spelare från A-klassen och åtta spelare från B-klassen. Uppdaterat Tävlingsprogram Vi har uppdaterat tävlingsprogrammet med Matchspelet mot Borås.

En eloge till Svante och hans goa "lagargäng" / 2016-08-22

Reine Fernhede och jag mötte ett härligt gäng på trean i morse utrustade med hinkar och sand, glada miner och "gott tjöt". Jag är inte säker på att vi alla riktigt förstår vilket insats som faktiskt görs. Man går banan "baklänges" och lagar uppslagsmärken - fyller dem med sand. Och inte bara "sådär lite grann" utan snyggt och prydligt. När vi nu precis mött dem blev vi varse vilket otroligt jobb som görs. Det är en myriad av uppslagsmärken på banan som i dag var lagade och ger oss helt andra förutsättningar i spelet än att ligga i ett förhatligt svart hål och inte komma åt bollen. Ett STORT TACK till alla som ställer upp och gör detta varannan måndag under Svantes ledning. Ett jobb som är lätt att vi tar för givet och med ovärderligt resultat för spelet. Vi lyfter på hatten för er killar!!

 

Höst-Information // 2016-08-04

Sommaren har mycket kvar att ge – augusti har ju senaste åren varit bästa månaden!! Trots allt drar vi igång en del tävlingsverksamhet och börjar laga banornas uppslagsmärken.

ONSDAGSTOUREN

Nu har vi startat upp med första tävlingen den 3 augusti och finalen är den 19 oktober. Kolla gärna i tävlingsprogrammet som finns under Tävlingar

UTBYTE BJÖRNHULTS GK

Vi har det årliga utbytet med Björnhult GK torsdag den 11 augusti. Du kan anmäla dig på Golf.se som vanligt. ”Sök tävling” och välj Björnhults GK så hittar du Varbergs GK Gästar

 

MATCHSPEL BORÅS

Vi återkommer med mer info och datum.

LAGNING AV UPPSLAGSMÄRKEN

Vi startar på Östra måndag den 8 aug och kör sedan varannan måndag till mitten av oktober – varannan gång på Västra resp. Östra.  Har du frågor? Kontakta Svante Jönsson på 0709-725861

 

Vi gratulerar årets KlubbMästare H60 & H70 / 2016-06-19

Det har spelats KM i helgen och det varit grått, kyligt och blåsigt. Med tanke på det är resultaten ännu bättre. Det delades ut tre priser i resp. klass och nytt för i år är att KlubbMästaren även får en utmärkelse i form av en bagbricka. Jättestiligt!

H60

Per Repfennig   158

Bengt Antonsson   161

Peter Ginstfeldt   163

 

H70

Hans Johansson   166

Håkan Norberg   178

Håkan Nilsson   182

 

NYHET! Sommargolf i juli / 2016-06-19

Vi provar med Veterangolf även under juli i år med understrykning på provar. Vi gör en lite mer social kväll med grillning på Östra och en mer traditionell tävling på kvällstid på Västra
 
GRILLKVÄLL PÅ ÖSTRA DEN 8 JULI
Vi satsar på gemenskapen och har kanonstart med grillkväll

 • Kanonstart kl. 16 för att äta vid halvsju
 • Startavgiften är 150 kr och då ingår grillning och en öl
 • Vi spelar poängbogey nio hål (Hål 1-9)
 • En klass från tee 49
 • Vi kommer att ha prisutdelning under kvällen
 • Min antal startande är 30 och max antal är 60 

KVÄLLSGOLF PÅ VÄSTRA DEN 20 JULI
Vi vill prova en kvällsgolf i juli - man kan nyttja dagen till sommaraktiviteter och ändå spela golf.  Är det intressant kanske vi kan utöka nästa sommar.

 • Första start kl. 15
 • Startavgift 40 kr
 • Vi spelar slaggolf
 • En klass från tee 52
 • Separat prisbord
 • Max antal deltagare är 60

Båda tävlingarna är upplagda i GIT – gå in och anmäl dig redan nu!

Välkomna att prova sommargolf tillsammans med oss!!

Arne   Anders   Håkan   Nalle   Harald

 

Grattis Ole till HIO på hål 7 på Vinbergs GK / 2016-04-26

Vid dagens utbyte med Vinbergs GK gjorde Ole Bundgaard HOLE IN ONE på hål nr 7.
 
Väl inkommen till klubbhuset bjöd Ole frikostigt på champagne och ett fyrfaldigt leve utbringades till Oles ära av de församlade.
 
 

Grattis Karin och Lennart till vinsten i utbytet med Vinbergs GK / 2016-04-26

Varbergs GK - Veteranerna      
Utbyte med Vinbergs GK 2016-04-26      
Fyrboll/bästboll, röd tee      
         
Plac. Lag SHCP Resultat Särskiljn.
1 Karin Karlsson & Lennart Wilhelmsson 53 43  
2 Lars Andersson & Jan-Eric Eliasson 41 42 Spelhcp
3 Eva Larsson & Anders Bodén 48 42 Spelhcp
4 Agneta Berggren & Allan Carlson 50 42 Spelhcp
5 Ulla Hansson & Thomas Larsson 58 42  
6 Lars-Åke Johansson & Folke Olsson 26 41 Spelhcp
7 Annica Daneholt-Wahlgren & Anders Nilsson 52 41  
8 Göran Linjer & Håkan Nilsson 27 40 Spelhcp
9 Carina Gustavsson & Bernt Andersson 49 40 Spelhcp
10 Marie Bodén & Ole Bundgaard 69 40  
11 Svante Jönsson & Kenneth Karlsson 34 39 Spelhcp
12 Lars-Gunnar Johansson & Hjallis Hjandeborn 44 39 Spelhcp
13 Anna-Greta Bergström & Kent Berggren 55 39  
14 Margareta Petersson & Arne Jensen 43 38 Spelhcp
15 Ylva Johansson & Håkan Lindström 47 38 Spelhcp
16 Lena Andersson & Kjell Örborg 49 38  
17 Sten Unosson & Holger Svensson 48 37 Spelhcp
18 Kerstin Palmkvist & Holger Johansson 49 37 Spelhcp
19 Alf Engström & Ingemar Karlsson 53 37 Spelhcp
20 Ivan Häggström & Gudrun Eliasson 65 37  
21 Göran Johansson & Kate Larsson 35 36 Spelhcp
22 Tore Gustavsson & Gunilla Frejd 44 36  
23 Marianne Svensson & Karl-Göran Petersson 38 35 Spelhcp
24 Stig Larsson & Berit Larsson 51 35 Spelhcp
25 Kerstin Karlsson & Per.Olof Vilén 52 35 Spelhcp
26 Lennart Bengtsson & Marianne Carlson 67 35  
27 Curt Persson & Ulla Nilsson 41 34 Spelhcp
28 Gert Larsson & Birgitta Gustavsson 47 34 Spelhcp
29 Gert Eliasson & Marianne Nilsson 55 34  
30 Inge-Maj Johansson & Leif Ärlebo 57 33 Spelhcp
31 Birgit Johansson & Håkan Thorstenson 63 33  
32 Laila Hjandeborn & Erling Gustavsson 44 31 Spelhcp
33 Birgitta Wilhelmsson & Ulf Borgman 45 31 Spelhcp
34 Carola Unosson & Bo-Ingvar Thorsson 59 31  
35 Laina Lindström & Björn Cronborn 38 28  

Välkommen till årets Matchspel! / 2016-04-10

Säsongen närmar sig och nu ligger informationen om Årets Matchspel uppe under Kommittéer/Veteraner Herrar/Tävlingar/Matchspel

Nytt för i år är en förändrad klassindelning. Vi spelar en klass på Östra från tee 49 och en på Västra från tee 57 och det är tillåtet att ställa upp i båda klasserna. Tidigare klass för herrar 75+ utgår.

Anmälan skall vara gjord på Golf.se senast den 7 maj.

Häng med i årets matchspel du också!!

 

Säsongupptakten avklarad / 2016-04-06

Vilken start på säsongen!!

Vi var hela 92 anmälda och trots bister väderlek med regn och kyla var det endast ett marginellt manfall.

Segrare för dagen blev

A-klassen vann Rolf Isaksson med 20 p.

B-klassen vann Bertil Steen med 19 p.

GRATTIS till bra resultat trots väderförhållandena ??????????

 

Våra partners