Tävlingsreglemente

Spelformer & Regelverk

• Veterangolfen är öppen för herrar i Varbergs GK som under året fyller 60 år eller mer.
  • Veterangolfen spelas huvudsakligen på onsdagar mellan april och oktober.
  • Spelprogrammet ska innehålla en variation mellan Östra och Västra banan liksom olika spelformer
  • NYHET 2017 är att vi prövar med valfri tee på OnsdagsTouren  - måste väljas i samband med anmälan

Tävlingar

• Tävlingsprogrammet anslås på hemsidan varbergsgk.se under Medlem/Kommittéer/ Veteraner Herrar/Tävlingar.
    • I programmet anges vilka tävlingar som ingår i Onsdagstouren. Undantag är t.ex. Gröna kavajen, Lagtävlingar, Matchspelet, Uppstarts- och Avslutningstävlingar och Utbyten.
  • Onsdagstouren spelas i två klasser med fri lottning mellan klasserna:
    • A-klassen <=18,4
    • B-klassen >=18,5
  • Spelare med hcp >36 spelar på hcp 36,0
  • Herrar 75+ har alltid rätt att spela från kortaste tee. Anmäls till kansliet i samband med anmälan.
  • Gröna kavajen spelas som slagtävling från tee 57 på Västra banan med en gemensam klass. Exakt tävlingshandicap (ETH) krävs.
  • Matchspelet har ett separat spelreglemente. ETH krävs.

Tävlingsanmälan

• Tävlingsanmälan görs på golf.se, via hemsidan www.varbergsgk.se eller direkt till kansliet på telefon 0340-480 380.
  • Vid onsdagstävling görs anmälan senast måndag kl. 23.59. Startlista publiceras tisdag cirka kl. 12.
  • Nytt för 2017 är Valfri tee på OnsdagsTouren
  • Startavgiften är 40 kr. Förhöjd avgift då lunch ingår.
  • Tävlingsledares telefonnummer finns under aktuell tävling på golf.se
  • Första start är vanligen kl. 09.00

Resultatredovisning

• Tävlingresultat anslås vanligen samma dag under aktuell tävling på golf.se eller via hemsidan www.varbergsgk.se
  • Tävlingarna utanför Onsdagstouren är separata tävlingar med egna priser.

Resultatredovisning för Onsdagstouren

• Den aktuella ställningen för touren som löper över hela säsongen redovisas dagen efter tävling på hemsidan varbergsgk.se under Medlem/Kommittéer/Veteraner Herrar/Tävlingar/Onsdagstouren
  • Vid varje deltävling tilldelas de 15 bästa i varje klass poäng med en fallande fördelning 15, 14, 13 o.s.v.
  • Priser utgår till de 20 bäst placerade i respektive klass efter avslutad tour. Maximalt tio tävlingar får inräknas. Prisutdelning sker vid Herrveteranernas höstavslutning.
  • Spelare som tagit poäng i båda klasserna redovisas enligt följande rangordning i den klass där han:
    • Tagit poäng flest gånger.
    • Tagit flest poäng.
    • Spelat flest ronder.
  • Seger utanför ”Topp 20” premieras liksom Hole-in-one och Albatross.

HE/2017-02-22