GOLFSÄSONGEN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 Vi erbjuder en attraktiv juniorverksamhet där glädje, gemenskap och kamratskap prioriteras. Vår framgångsfaktor är att erbjuda en välplanerad verksamhet och träningsstimulerande atmosfär där juniorerna känner sig sedda och har spelet som passion. Med inbjudande träning, spel och tävlingsaktiviteter (fr. Sommarglassen till Ringahls - Junior Power Tour) kommer vi nå våra mål. Vi vill vara det självklara valet för traktens juniora golfare med en trygg och inkluderande plattform för utveckling och möjligheter till att förkovra sig långt vidare inom golfen med Niu som ledstjärna.

TRÄNINGSGRUPPER - GOLFSÄSONGEN 2019

Hej alla!

Vädret vi har nu skriker ju inte golfsäsong, men den blir säkert värd att vänta på. Tänkte först börja ta anmälningar till årets juniorträning. Det är mer indelat i grupper i år än det har varit i tidigare år, detta menas med att det finns mer anpassade grupper nu.

Först ut har vi tonårsgruppen: Denna grupp är till för de som är tretton och äldre, som bara vill träna för att träna. Dessa kommer att köra måndagar 17:30-18:30. Sedan har vi tjejgruppen: Denna grupp är för tjejer endast oavsätt ålder. De tränar torsdagar 17:30-18:30 Efter det har vi tävlingsgruppen: Denna grupp tränar två gånger i veckan och de tränar för att tävla. Träningen är mer avancerad och går in djupare på teknik, strategi och det mentala. Tiderna är måndagar 18:30-20:00 och torsdagar samma tider. Det rekommenderas att de som anmäler sig till denna grupp har 36 i hcp eller lägre, men undantag kan göras om vi bedömer att ambitionen finns. På lördagar har vi två st juniorgrupper: Dessa grupper tränar för att ha kul och för att kanske få grönt kort i framtiden. De tränar under tiderna: 13:00-14:00 eller 14:00-15:00. Vi har två grupper till förfogande för denna kategori. Vi har också 36 i hcp gruppen: Denna grupp tränar för att antingen få 36 i hcp eller redan har det och men vill träna för att träna. De tränar också lördagar, 15:00-16:00.

Anmälan sker via mail eller eller pappersformat som ni kan få av mig på träningen som vi har på lördagar. Ni skriver in barnets namn, person id, golf id och hcp (om de har), fullständig adress, föräldrars namn, tele, mail. Sedan vilken grupp ni önskar att ert barn ska vara med i. Om nu är osäkra, men har haft ert barn i träning förra året, så kan vi sätta in dem i en grupp som vi tror passar. Vill ha in anmälan senast sista februari för att få ihop grupperna. Eventuella tider/dagar kan ändras om det inte finns tillräckligt många deltagare i en viss grupp eller grupper.

Tränings avgiften är densamma som förra året, 900 :- förutom för tävlingsgruppen som betalar dubbla, 1800 :-.

Den 26:e feb kl 18:00 är det föräldramöte på Västra. Där kommer det info om året och upplägget vi har tänkt oss. Där får ni också chansen att ställa frågor direkt till oss i juniorkommittén som kommer att presenteras.

Ett läger till Örestads GK är planerat till den 15-17 april, det är en lov-vecka vill jag minnas. Jag och två ledare åker iväg med 13 st juniorer och sover över två nätter. Det blir spel och träning i tre dagar. I lägret ingår boende, dags-greenfee, frukost, lunch och middag för alla tre dagarna. Priset på detta är 750kr/ junior. Mer detaljerad info kommer när det närmar sig. Först till kvarn är det som gäller för detta läger!

GOLFSÄSONGEN 2019

Ledarutbildning
Utbildar föräldrar och ledare som finns till hands vid träning, tävling och spel.

Juniorträning
Juniorer (-21år) tränar 1-2 timmar i veckan med utbildad jr-tränare, grupper i liknande ålder och kunskapsnivå, mål att ha separata tjejgrupper.

Ringhals - Junior Power Tour
Veckotävling som är belagd på fredagar under golfsäsongen för de äldre (fr. 13 års ålder och uppåt) med 9-håls tävling när juniorerna går i skolan och 18-håls tävling vid lov. Tävlingen är i första hand en ingång till tävlingsgolfen med anmälan och resultatskrivning samt regler men juniorerna tävlar i par/lag.

Lördagsspel/Spel på korthålsbanan
De yngre juniorerna träffas på korthålsbanan och spelar en kortare bana och lär sig grunderna i golfen, spelet spelas med bandy eller tennisboll till en början med.

Sommarglassen
Spelas under sommarlovet för de yngre juniorerna där fokus ligger på Glädje, Gemenskap och Kamratskap. Resultat och regler struntar vi i men är noga med säkerheten. Efter avslutad 9-hål (hålen är på riktiga golfbanan men hålen är olika långa beroende på ålder och kunskap med faddrar som hjälper till) firar alla med gemensam glass.

Dagsläger
Dagsläger på klubben där juniorerna tränar och spelar under dagen. Här bjuder vi även in närliggandes golfklubbars juniorer.

Vårläger
Spel och träning där juniorerna åker iväg i vår juniorbuss och spelar, tränar under påsklovet. Här blir det mkt golf men även kamratskap och binda vänner ”utanför” golfen, Örestads Gk är bokat nga dagar under påsklovet.

Tävlingar
De större juniorerna med lägre hcp som tycker om att tävlingsspela har med sig jr-tränaren under 1/3 av tillfällena.

Heldagar
Under årets Nordea Masters åkte jr iväg med vår jr-tränare och tittade på Sveriges största tävling (Europatourtävling) för att se och träffa dagens stjärnor.