LÄGER

I vintras skickade vi en beskrivning om vår verksamhetsplanen för juniorerna till Varbergskommun och blev beviljade ett juniorbidrag. Vi har nu lämnat en skriftlig rapport om hur vi valt att utveckla juniorverksamheten och vilka aktiviter vi verkställt. Vi har med vår verksamhetsplan för juniorträningen belönats av Varbergs kommun med ett Juniorbidrag om 50 000kr! Grattis till Juniorkommittén och ett ännu större GRATTIS til Varbergs golfjuniorer!

Den 15:e April åkte elva juniorer, tränare och två ledare iväg för att tillbringa tre heldagar med två övernattningar på Örestads GK. Humöret var spänt och på topp och alla såg fram emot sitt första golfläger. Solen lyste med sin närvaro och vinden gjorde sig påmind konstant, men det hindrade inte juniorerna (och ledarna) att se allt som en rolig utmaning på en bana som trotts tiden på året var i topp kondition. Bemötandet på Örestad var världsklass och lika så var spelet från majoriteten av juniorerna, som bevisade att all vinterträning i hallen och på puttmattan hade gett goda resultat, när juniorer skjuter mellan 40-44 poäng på en bana de aldrig sett innan, så de lämnade lägret med bättre självförtroende och humör än vad de hade när de kom ditt.
Frågan till juniorerna efter lägret är ju givetvis om de var roligt, då svarar de flesta med en fråga istället, "blir det fler läger i år?". Det får man ju ta som ett godkänt läger. Tack till Andreas och Martin från juniorkommiten som ställde upp som ledare under lägret.

Så nytt läger blev det, fast på hemmaplan! Den 17:e till 18:e Juni anordnades Teen Cup lägret på Varberg Östra. Arton juniorer deltog vilket var några fler än förgående år. Lika mycket sol som i April, men mindre vind. Något som det fanns lika mycket av var goda resultat, precis som på förra lägret. Ett nytt junior rekord på 57 poäng sattes under lägret, så mycket skratt, svett och kämpande visades och tålamod sattes på prov under tävlingarna andra dagen. Tack till alla inblandade under lägret, föräldrar som ställde upp med skjuts och köket som bjöd på fin mat under dagarna! Ett extra tack till Jonas M Svensson (en av våra elitspelare) som hjälpte till under dessa två dagarna.