BANSTATUS

Båda våra banor har klarat vintern bra men är för tillfället blöta efter de senaste dagarnas regn. Västra banan är fortfarande helt stängd medan Östra är öppen med spel på vintergreener.

Med varmare väder än normalt så här års kommer naturligtvis också frågor om när vi öppnar våra banor och då speciellt greenerna. Tyvärr är det inte temperaturen i luften som avgör, utan marktemperaturen. Vi har för tillfället runt 5 grader i marken, men på några ställen på Östra tyvärr lite lägre. För att gräset ska börja växa bör marktemperaturen stiga till mellan 7 och 8 grader och det under en längre period. Det är viktigt att gräset väl börjat växa när vi öppnar för säsongen. Detta för att minimera slitaget. Dessutom vill vi gärna hinna klippa greenerna 1-2 gånger samt dressa och välta.

Planen är att öppna i slutet av Mars (prel. städdag Västra banan 30/3 och Östra 6/4), men skulle det fina vädret hålla i sig utan några bakslag så kanske öppning kan ske något tidigare, och då troligtvis Västra banan först. Vi försöker hålla alla uppdaterade på hemsidan och andra sociala medier om banornas status, och hoppas vi kan öppna snart utan att för den skull äventyra något.