JUNIOR - SOMMARGOLF

SOMMARGLASSEN & RINGHALS-JR POWER TOUR

Sommarglassen

Spelas under sommarlovet för de yngre juniorerna där fokus ligger på Glädje, Gemenskap och Kamratskap. Resultat och regler struntar vi i men är noga med säkerheten. Efter avslutad 9-hål (hålen är på riktiga golfbanan men hålen är olika långa beroende på ålder och kunskap med faddrar som hjälper till) firar alla med gemensam glass. Sommarglassen är öppen för alla juniorer och riktar sig främst till de som är lite nyare inom golfen och inte börjat tävla ännu. Sommarglassen spelas under sommarlovet (start 24 juni) på måndagar kl 10:00 med Drop-in form på Östra banan - Välkomna!

Ringhals - Junior Power Tour

Veckotävling som är belagd på fredagar under golfsäsongen för de äldre (fr. 13 års ålder och uppåt) med 18-håls tävling under sommarlovet. Tävlingen är i första hand en ingång till tävlingsgolfen med anmälan och resultatskrivning samt regler men juniorerna tävlar i par/lag.

SOMMARLÄGER 17-18 JUNI

Sommarläger den 17 – 18 juni för alla klubbens juniorer på Östra banan.

Dag 1 startar vi klockan 09:00 och avslutar klockan ca 15:00, Lunch ingår. Dagen kommer att innehålla rolig golfträning och andra spännande kringaktiviteter.
Dag 2 startar vi samma tid - klockan 09:00 med lite mer golfträning och skoj. Sedan äter vi lunch som ingår och därefter spelar vi Teen Cup Klubbkval (tidigare Skandia Cup Klubbkval), juniorer med officiellt hcp spelar 18 hål, övriga juniorer spelar 9hål.

Vad är Teen Cup?
Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer och är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i. Resan börjar på hemmaklubben, där du möter dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig på.

Alla Juniorer i åldern 0–16 kan anmäla sig. Vi har olika tävlingsformer för olika handicapnivåer. De som har hcp 36 eller lägre spelar 18 hål slaggolf scratchtävling och de som har hcp 36 och uppåt kommer att spela 9-håls poängbogey. Alla de juniorer som tävlar med hcp 36 eller lägre har möjligheten att kunna kvalificera sig till nästa kvalomgång. De två bästa i varje klass går vidare till nästa kvalomgång, gruppkvalet. Alla som är med i Teen Cup klubbkval får ett startkit.

Anmälan:
Antingen anmäler man sig till både läger och tävling för er juniorer som är redo för ett 2-dagars golfläger eller så går det också bra att anmäla sig bara till kvaltävlingen på tisdagen. Anmälan görs till juniortränare John via mail till junior@varbergsgk.se

För att vi ska kunna genomföra detta och låta alla få tävla så behöver vi lite hjälp från Er föräldrar som till exempel ställer upp och går med de juniorer som går 9 hål som behöver lite extra hjälp. Vi är tacksamma för att ni vill hjälpa till! Anmäl ert intresse även detta till John.

Pris för sommarlägret är 200kr inkl. lunch hos Johan & Nadja båda dagar.

Vid frågor kontakta John på telefon 0768-481134 eller via junior@varbergsgk.se

DAGSLÄGER - FÖR TÄVLINGSINTRESSERADE

Juniordag med Po Dahlman – 1 juli

Här kommer en juniordag som är specialinriktad för dig som tycker om att spela och vill bli ännu bättre tävlingsgolfare.

Måndag den 1/7 | 09:00-16:00 | Östra banan.

Nedan hittar du prel. schema för dagen

09:00                 Samling östra, Genomgång av dagen, uppvärmning.

10:00                 Spel 9 hål - spelstrategi, spela efter din förmåga.

12:00                 Lunch

13:00 - 16:00     Träning på de moment som funkade minst bra, Närspelsträning, Hur går jag vidare själv?

Pris för dagslägret är 200kr inkl. dagens lunch hos Johan & Nadja

Anmälan görs till verksamhetschef@varbergsgk.se