MEDLEMSINFORMATION

GOLFEN

En och annan höstdag har varit på besök men det är fortfarande en och annan kortbyxa i farten. Kvällsgolf är underskattat – prova det – ljuset räcker fortfarande en bit in på kvällen.

HYRESAVTAL & SKATTEVERKET

Vi fick en extra kontroll av momsredovisningen Q1 & Q2 framförallt med anledning av bygget och den frivilliga momsredovisningen. Det innebar att Skatteverket innehöll momsutbetalningen under tiden. En väsentlig fråga var hyresavtalet mellan Golfklubben och Aktiebolaget men även övriga hyresavtal. Vi har lagt ner ett stort arbete i att reda ut och redovisa hur vi jobbat historiskt men också lagt stora resurser på att skapa nya och korrekta avtal utifrån de regelverk som gäller i dag. Vi hade besök av Skatteverket i slutet av augusti under en dag för genomgång av situationen och har i september fått beslutet att man godkänner vårt arbete utan skattetillägg och har även gjort utbetalning av all innehållen moms.

EKONOMI

• Vi har i dag en kassalikviditet i nivå med förra året trots att vi genomfört bygget utan att ta upp något nytt lån. Vi kommer att börja använda checkkrediten i slutet av oktober och vår bedömning är att vi klarar oss med det tills vidare.
  • Resultatprognosen för 2020 pekar mot ett positivt resultat trots en svag hotellaffär vilket bygger på framförallt medlemstillväxt, greenfeespel och försiktig kostnadshantering

BANORNA

• Tyvärr har vi redan fått besök av vildsvin på Östra. Vi kommer i dagsläget inte att investera i elstängsel då det är en för hög investering ställt mot en kort återstående arrendetid på nuvarande avtal.
  • Västra har vi nu slagit högruffen. Vi har fått bra hjälp genom familjen Turesson att låna in maskiner för att slå, samla och bala materialet.
  • Vi har ambitionen att starta nästa säsong med ännu bättre banor:
    • Vi kommer att bl.a. dressa mer under hösten för att skapa ett bra underlag
    • Vi har köpt in mer material än budgeterat då resultatet tål det
    • Befintlig dressmaskin är 15 år gammal och sprider sanden väldigt ojämnt. Vi har i styrelsen enhälligt beslutat att redan nu ersättningsinvestera i en ny dressare (275 tkr) för att kunna säkerställa detta arbete. Den gamla maskinen kommer att användas bl.a. till att köra fairways och ruffar något år till och den nya kommer t.v. att användas för greenerna på båda banorna.
    • Klubb- & banledning kommer att göra studiebesök tillsammans med SGF:s bankonsulent på andra banor under oktober för att förkovra sig och få nya idéer och kunskaper

RESTAURANGERNA

• Planen är att vara sparsamt bemannade på Östra oktober månad ut
  • När det gäller Västra är planen följande:
    • Kennet är dessvärre sjukskriven
    • Mange & Jonathan & Lina gör det mycket bra
    • Vi planerar just nu för att hålla ut säsongen med catering och olika evenemang – mer info kommer separat
    • Vik lördag den 7 november då vi planerar för en ostronkväll!

SHOPEN

Erfarenheten hittills är att det är ett rejält lyft att vi fått verksamheten samlad. Frank & Peter med personal får mycket beröm och besökarna uttrycker spontant uppskattning. För oss som jobbar i verksamheten är det verkligen positivt på alla sätt.

KIOSKEN

Yvonne och hennes affärsverksamhet talar för sig själv – otroligt uppskattat av alla. Och i år har Yvonne dessutom skapat rubriker med kändisgäster - Helene Alfredsson & Kenta Nilsson – som spred lovord.

PERSONALEN

Vi känner både tacksamhet till och stolthet över all vår personal som är grunden för att vardagen fungerar så bra som den gör och att resultatet trots allt är positivt i år. Det finns mer att göra över tid men vi har i dag en bra grund att utgå från.

TACK FÖR HJÄLPEN

Vi får mycket hjälp av många medlemmar och det kan inte sägas tillräckligt ofta men det är oerhört värdefullt. Och trevligt! Vi har försökt visa vår uppskattning i olika former. För information har vi beslutat – av bl.a. kostnadsskäl – att vi genomför ingen traditionell ”tack-för-hjälpen-golfen” i år. Det är vår förhoppning att ni känner vår tacksamhet och att vi har er förståelse för vårt beslut.

SPONSORTRÄFF

Vi genomförde i går en sponsorträff på klubben. Syftet var att visa uppskattning och informera om hur vi tänker på kort och lång sikt.

HÖSTÅRSMÖTE

Mötet kommer att genomföras den 26 november. Vi undersöker/planerar för att kunna genomföra med de regelverk och den omsorg som krävs med tanke på Corona-situationen

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Peter Bengtsson              Harald Edén

Klubbchef                          Ordförande