SÄSONGEN ÄR I FULL GÅNG - VISST ÄR DET VACKERT

Vi har haft en säsongsuppstart som ingen av oss kunde förutse i höstas när vi planerade. Vi har - precis som övriga världen – försökt hantera och analysera all information som kommit från mängder av olika håll och i steg två sortera och förmedla det väsentliga. Det är glädjande att konstatera att golfen stått sig väl som friskvård i sammanhanget och det i kombination att arbetsmarknaden givit många mer fritid har inneburit en närvaro på banorna som jag aldrig upplevt tidigare.

• Medlemsspelet är 90 % upp jämfört med året före
  • GF-spelet är upp 78 % men intäkterna är inte i paritet med det då en stor volym är Golfhäftet som betalar halv greenfee.

EKONOMIN

• Intäkterna totalt är lägre än budgeterat men medlemsintäkter, greenfee samt säsongsgreenfee är överraskande positivt.
  • Restaurangintäkterna på Västra är på budgeterad nivå medan de på Östra är lägre (vi har ett enklare koncept än budgeterat).
  • Sponsor- & hotellintäkterna är de områden som är svaga av förklarliga skäl
  • Generellt har vi en positiv kostnadsbild då vi varit försiktiga med den situation vi har att hantera.
  • Prio i säsong är att driva verksamheten så effektivt och kundvänligt det någonsin går och parallellt jobba med att skapa möjliga volymer på hotellsidan
  • En första prognos indikerade – förutsatt att intäktstrenden står sig och att hotellsidan kommer igång - trots allt ett resultat på ca 250 tkr minus. Tyvärr ser vi ingen förväntad ökning på hotellboendet vilket är oroande.

NYA MEDLEMMAR

• Det är roligt att vi växer - vi önskar alla nya medlemmar välkomna!
  • Vi har över 60 nya utbildningsmedlemmar i år – inte spelat tidigare - vilket är mycket länge sedan vi hade den volymen. Extra glädjande är att >30 % är juniorer.

TÄVLINGSVERKSAMHETEN

• Vi har startat upp tävlingsverksamheten den 1 juli dock med speciellt regelverk som hanterar den speciella situation vi har i dag. Jag ber alla att vara lyhörda för information och direktiv – det är mycket speciellt att ta hänsyn till.
  • Peter – vår nye klubbchef - jobbar just nu tillsammans med organisationen med de sista detaljerna inför tävlingsveckan som startar på söndag och information kommer.

GIT-PROBLEM

Det har varit – och är – stora problem med GIT vilket yttrar sig i bl.a. följande:

• Det tar längre tid att logga in
  • Bokningssystemet är segt
  • Bekräftelsemail på bokad eller avbokad tid fungerar stundtals inte
  • Mail till markör vi hcp-rond har inte fungerat

Orsaken till problemen är dels oförutsedda problem med nya Världshandikappsystemet och dels stor ökning av golfrundor i år vilket skapar stora datamängder som man har svårt att hantera. SGF jobbar på lösningar men vi vill informera så att alla har kunskap och förståelse.

BANORNA

Vår personal jobbar hårt för att leverera en bra anläggning och gör det mycket bra. Med tanke på att spelet ökat väsentligt blir det trångt även för banarbetarna. Det tar väsentligt mer tid att klippa då vi visar hänsyn för att spelet skall flyta på och anpassar arbetstiden för att det skall gå så smidigt som möjligt. Och visst är det fint på våra banor!

Status Östra

• Östra har haft en del ruff-problem p.g.a. en ruffklippare som havererat med mycket höga reparationskostnader. Vi lyckades hitta en ny ersättningsmaskin och gjorde en bra affär och slapp samtidigt reparationskostnaderna. Nya klipparen är redan på plats.
  • Pierr är sjukskriven p.g.a. ryggoperation men är tillbaka i arbetsträning
  • Prio banskötsel – en del kringarbeten får skjutas till hösten

Status Västra

• Greenerna har utvecklats - efter förra årets mossproblem – bättre än förväntat
  • Tord har skapat nya klipplinjer och låter banan sakta utvecklas mot linkskaraktär

KIOSKEN VÄSTRA ÄR ETT SMULTRONSTÄLLE

Grattis & Stort tack Yvonne!

Läs dagens artikel i Hallands Nyheter om Helen Alfredsson & Kenta Nilsson. Artikeln är läsvärd i sig men håll ut till slutet där de summerar sina Smultronställen i Halland:

”Våra smultronställen är ju mest relaterade till golf.

• Vi älskar Tylösand och när vi är därnere äter vi alltid på Restaurang Salt. Tips alltså!
  • Falkenbergs Strandbad är ett urmysigt ställe.
  • Kiosken på Varbergs västra (golfklubb reds.anm) har bästa personalen och godaste mackorna.”

Må så gott och njut av en fin golfsommar!

Vi ses på klubben

Harald Edén