REGELKVÄLL 9/4 KL 18:00

Tisdagen den 9/4 kl. 18:00 Varbergs Västra

Regelföreläsningen den 9/4 kl 18:00 - på Björängs Vägkrogs Konferensrum är FULLTECKNAD

Regelkommittén med Jahn och Owe i spetsen höll en trevlig regelföreläsning för oss medlemmar i slutet av februari, där de på ett inspirernade och lekfullt sätt lärde oss mer om de nya golfreglerna. Duon varvade presentationen med bilder och filmer  på ett mycket uppskattat sätt. Om du missade regelföreläsningen kommer här en ny möjlighet, den 9/4 kl. 18:00 står åter Jahn & Owe redo för att guida dig fram bland Golfregler 2019.

Ladda ned Gratis regelapp till din mobil eller surfplatta "Rules of Golf 2019" för att lättare kunna följa med i föreläsningen.
Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Digitalt material Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på: https://golf.se/for-spelaren/regler--handicap/regler/golfreglerna-2019/

Föreläsningen hålls på Björängs Vägkrogs Konferensrum (uppdaterat) och beräknas hålla på i två timmar, med fika i halvtid. Vänligen skicka din anmälan till info@varbergsgk.se med namn, golfid och mailadress.

Vi ser framemot din anmälan.

Golfreglerna 2019 i korta drag

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA har under fem års tid arbetat med att förenkla och modernisera golfens regelverk. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo. Med de nya reglerna får du bland annat:

• Putta med flaggan i hål
  • Leta boll i max tre minuter
  • Droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
  • Plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
  • Grunda klubban i röda och gula pliktområden
  • Laga spikmärken på green
  • En uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
  • Byta boll när du droppar
  • Ingen plikt om:
    • din boll träffar dig själv eller din utrustning