VARMA OCH TORRA DAGAR

Det aktuella vädret med varma och torra dagar påverkar våra banor och för varje regnfri dag förvärras läget. Vi inför idag (26/7) ett tillfälligt rökförbud på våra banor på grund av rådande omständigheter.

Det aktuella vädret med varma och torra dagar påverkar våra banor och för varje regnfri dag förvärras läget. Vi inför idag (26/7) ett tillfälligt rökförbud på våra banor på grund av rådande omständigheter. Under torsdag och fredag V.30 kommer det finnas jordbrukare på Varberg Västra för att samla in den slagna ruff/foder till boskapsdjuren. Jordbrukaren är ingen golfspelare och kan inte spellinjer eller golfvett – så vänligen visa hänsyn. På Varbergs Västra vattnar vi greenerna som tidigare och sporadiskt på tee´s. Fairways har vi inte vattnats på ca 6 veckor. Med dagens bevattningsmängd har vi uppskattningsvis vatten för Varberg Västra de närmsta veckorna. På Varberg Östra bevattnas banan enligt skötselplan.

Vi har uppmärksammat att antalet olagade nedslagsmärken har ökat och på våra banor och VI uppmanar till - LAGA TVÅ!

Har ni någonsin hört en golfspelare säga, -” Greenerna var hoppiga, ojämna, tröga och fulla med olagade märken, och det är helt i sin ordning. För det är ok för mig att mina puttar hoppar ur linjen så de inte går i”.

LAGA TVÅ - vill säga om varje spelare som går ett varv lagar två nedslagmärken per green, så är de slut mitt på dagen. Finns bara ett kvar att laga och det är ditt eget. Så fram med greenlagaren, använd den på varje green och ta minst två, så länge det finns mer än ett att laga vill säga.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
BLI MEDLEM I VARBERGS GOLFKLUBB 2019-02-13
FÖRÄLDRARMÖTE 26/2 2019-02-13
SÄSONGSGREENFEE 2019-02-12
STARTERHUS 2019-02-09
SISTA CHANSEN - GOLFWEEKEND 2019-02-08

Våra partners