SM KLUBBLAG 25-26 JUNI

Sm Klubblag Seriespel div 2 herrar

Under sista veckan i juni har det spelats Sm Klubblag Seriespel div 2 herrar på Varbergs Golfklubb - Östra bana. Seriespelet spelades under två dagar + inspel och 11st klubblag fanns representerade för årets drabbning. Varbergs Gk´s lag bestod av spelande Ulrik Johansson (kapten), Kristofer Strandvi, Jonas Turesson och Jonas M Svensson samt Oscar Hammar och John Bengtsson (Jr-tränare).

Varbergs Gk kopplade tidigt greppet om spelet och efter första dagens spel med foursome och bästboll - låg vi högst upp på listan. Under första dagens foursomespel räknas endast den bästa rondan och under bästbollen - båda, här var vi oerhört starka! Dag 2 spelades det återigen foursome på förmiddagen och denna dag räknades båda resultaten och låg fortfarande i topp. Vid lunch och omlottning via seedning var det dags för singelspelet, där tre av fyra ronder räknades, vinden tilltog och Sotenäs närmade sig nu bakifrån mer och mer. Tillslut när allt räknats ihop och summerats stod det klart att Sotenäs Gk kom segrande ur striden med 575 slag, tätt följt av Varbergs Gk med 578 slag. Båda lagen tar sig vidare upp till den högre divisionen (division 1) för kommande år. Stort GRATTIS till Sotenäs Gk och Varbergs Gk som avancerar upp en nivå!

Varbergs Gk vill passa på att tacka alla deltagande klubbar, personal - både på banan och i kansli/restaurang, funktionärer osh starters i form av Ulla och Kenneth samt våra duktiga "lånade" domare Bertil och Stellan. Stort Tack alla som gjorde dessa dagar så bra som de blev och tack för all fin feedback av bana och organisation.