SPEEDGOLF

”Snabbast under 100”

Som nyinflyttad i kommunen och ny i klubben har jag i år spelat mer golf än någonsin. Jag är väldigt glad över att vara med i klubben och ser det som en stor förmån att ha 2 så olika och trevliga banor att spela på. Jag har haft lätt att komma in i klubben med hjälp av ”herrgolfen östra”, som gjort att jag fått nya goa vänner och tävlingspartners.

Jag är en medelgolfare och om möjligt en ännu sämre löpare. Den ljusa tiden av året spelar jag golf och på vinterhalvåret springer jag. Nu när oktober börjar närma sig sitt slut så blir löprundorna fler än golfrundorna. I skiftet mellan golf och löpning gjorde jag i helgen ett försök att kombinera dessa sporter.

Iklädd löparkläder och trailskor med en järn6a, putter, 5 bollar och greenlagare gav jag mig ut på en snabbrunda på Varberg Västra.

Målet var under 100 slag på max 1,5 timme. Jag sprang i mål på 1.07.23 och 97 slag.

Jag passerade 2 vänliga ”ensambollar” och fick vänta någon halvminut på att en 2-boll skulle putta färdigt på 18:e. Största tidsmässiga motgången hade jag dock på 3:e där jag slog utslaget mot muren och när jag kom fram hittade jag inte bollen bland löven vilket gjorde att jag fick springa tillbaka och slå en ny.

Spelmässigt var jag sämst på 17:e där jag slog en boll out och sen hackade jag mig fram till ett 2-par.

Väl hemma kände jag att jag var tvungen att googla och se om det fanns fler golfare med samma störning som jag och till min förvåning upptäckte jag att ”speedgolf” faktiskt existerar.

Jag vill gärna utmana mina klubbkompisar på denna sport och hoppas så småningom göra Varberg till ett Mekka för Speedgolfarens.

Jag sticker ut hakan och utser mig själv till klubbmästare 2018… eller är du snabbare?

Tack klubben för årets säsong.

Jonas Lindahl 660204-006, hcp 14,2