Tävlingsreglemente

Tävlingsreglemente för Herrar Veteraner

(En PDF-fil för utskrift finns längst ned på sidan)

Verksamheten riktar sig till herrar i Varbergs GK och som under året fyller 60 år eller mer.

Vi spelar huvudsakligen på onsdagar mellan april och oktober.

Spelprogrammet ska innehålla en variation mellan Östra och Västra banan liksom olika spelformer.

Tävlingar

För samtliga tävlingar gäller gällande publikationer av ”Regler för golfspel”, ”Spel- och Tävlingshandboken” samt aktuella lokala regler och tävlingsbestämmelser. Spel sker vanligen från tee 52 och 57 på Västra samt tee 50 och 55 på Östra. Herrar 75+ har också rätt att spela från tee 48 på Västra och tee 46 på Östra.

Tävlingsprogrammet anslås på hemsidan www.varbergsgk.se under

Klubb/Kommittéer/Veteraner Herrar/Tävlingar

Flertalet singeltävlingar under året samlas i Onsdagstouren. Denna består av 15-20 tävlingar som löper över hela säsongen. Andra tävlingar är till exempel t ex partävlingar, Gröna Kavajen, matchspelen, lagtävlingar, utbyten samt uppstart- och avslutningstävlingar.

Onsdagstouren spelas i två klasser med fri lottning mellan klasserna:

• A-klassen med hcp <=19,9
  • B-klassen med hcp >=20,0

Spelare med hcp >36 spelar på hcp 36,0.

Gröna Kavajen spelas som slagtävling med kanonstart från tee 52 på Västra banan med en gemensam klass. Exakt tävlingshandicap (ETH) krävs. Även herrar 75+ spelar från tee 52.

Matchspelen har ett separat spelreglemente. ETH krävs. Se vidare Hemsidan under Matchspel.

Anmälan

Tävlingsanmälan görs på www.golf .se (Min Golf), via hemsidan www.varbergsgk.se eller direkt till kansliet på telefon 0340-480 380.

Anmälningstid framgår av tävlingsinbjudan i Min Golf. Vid onsdagstävling görs anmälan senast söndag kl 23:59. Startlistan publiceras tisdag cirka kl. 12.

Startavgiften är 40 kr. Förhöjd avgift kan förekomma då lunch ingår i startavgiften

Tävlingsledares telefonnummer återfinns under aktuell tävling på www.golf.se. Dessutom återfinns uppgifterna på vår hemsida under Organisation och under Tävlingsprogram.

Första start är vanligen kl. 09.00

Lagtävlingar

Handicapreducering tillämpas vanligen vid parspel. Ett undantag utgör ”Ryder Cup” som spelas utan hcp-reducering.

Vid udda antal startande löses detta genom att lotta in en ”Joker”, dvs den udda spelaren spelar utan partner i bollen, men bildar lag med en annan spelare i startfältet. Denna sammanläggning sker vid scoreinmatningen. Vid udda antal lag spelar ett lag ensamt.

Avanmälan

Eventuell avanmälan efter lottning ska ske till kansliet eller till tävlingsledaren

Resultatredovisning

Tävlingresultat anslås vanligen samma dag under aktuell tävling på Min Golf på www.golf.se. De tre bästa i varje klass införs i Hallands Nyheter.

Tävlingarna som inte ingår i Onsdagstouren är separata tävlingar med egna priser. Prisutdelning sker om möjligt direkt efter avslutad tävling.

Resultatredovisning för Onsdagstouren

Den aktuella ställningen i Onsdagstouren redovisas på hemsidan www.varbergsgk.se senast dagen efter tävling.

Poäng i deltävling tilldelas de 15 bästa i varje klass i fallande skala 15, 14, 13 osv.

Priser utgår till de 20 bäst placerade i respektive klass efter avslutad tour. Maximalt 10 tävlingar får medräknas. Prisutdelning sker vid Herrveteranernas höstavslutning.

Spelare som tagit poäng i båda klasserna redovisas i den klass där han:

1. Tagit poäng flest gånger
  2. Tagit flest poäng
  3. Spelat flest ronder

Segrar utanför ”topp 20” premieras liksom Hole-in-one och Albatross.

2019-04-09/an