Hallands Gentlemän

Hallands Gentlemän 2020

 

OBS!  Våromgången av Hallands Gentlemän är inställd pga av Cowid-19!

 

 

Hallands gentlemän består av 10 tävlingar som spelas på olika banor i Halland. Speldagar är huvudsakligen tisdagar i maj och i september. Tävlingarna är öppna för alla herrar 55+ och spelas med reducerad greenfee. För varje deltävling delas det ut priser. Det är fritt att spela en eller flera tävlingar under året.

Alla tävlingar har gemensam start med prisutdelning direkt efter tävlingen.

Förutom en lagtävling mellan klubbarna så spelas också en idividuell tävling över året. Klubbarna spelar om Julles pokal. De 13 bästa i varje klass tilldelas poäng 13, 12, 11 .... osv i fallande skala. Högst tre spelare får inräknas i laget i respektive klass. Singeltävlingen spelas också över hela säsongen. Poängberäkningen är liknande som för lagspelet  13, 12, 11, ... osv med den skillnaden att alla de 13 bästa får poäng oavsett hur många klubbkamrater som hamnar före i prislistan. Placering i partävlingarna medräknas individuellt. Paret delar där på 13, 12, 11 .... poäng. De fem bästa deltävlingarna får medräknas i den individuella tävlingen.  

Tävlingarna är uppdelade i 2 klasser som spelas på olika banor. A-klassen är för spelare med HCP upp till 18,9 och B-klassen för HCP 19 – 36. Två av tävlingarna spelas som Fyrboll/bästboll där man antingen anmäler sig som ett par eller individuellt och blir lottad i ett par. Singeltävlingarna spelas som slaggolf i båda klasserna och lottas vanligen som 3-bollar. Bollarna lottas med spelare från olika klubbar med ambitionen att nya golfkontakter ska skapas. I år startar programmet med Fyrboll/bästboll i Laholms GK tisdagen 7 maj. 

Spelplan med plats och avgifter återfinns längre ned på denna sida. Klicka på filen "Spelplan HG 2020 rev 1"

Anmälan till tävling sker på golf.se (Min Golf) och till den klubb, som har tävlingen, se spelplanen. Anmälningstiden är vanligen fram till kl 12 fredag före tävlingsdagen. Eventuell efteranmälan kan ske till arrangerande klubb. Spelare kan vid anmälan fritt välja mellan 2 olika teen.

Varbegs GK har vunnit lagtävlingen ett antal år i följd. Vandringspriset ”Julles pokal” förvaras på Varberg Västra.

Längst ned på denna sida finns en länk till HG:s hemsida under Hallands Golfförbund. Där finns komplett information om HG tillsammans med årets resultat såväl i lag som individuellt. I arkivet finns resultat från fg år. Klicka på länken!

 

Kontakter:

Anders Nilsson, anil@seaside.se, tfn 0706-23 32 29

Arne Jensen, arne.jensen@ciaoip.se, tfn 0709-67 71 55

 

2020-04-05/an

Våra partners