Hallands Gentlemän

Hallands Gentlemän 2017

Hallands gentlemän består av 10 tävlingar som spelas på olika banor i Halland fördelat på 5 tisdagar i maj och i september. Tävlingarna är öppna för alla herrar 55+ och spelas med starkt reducerad greenfee. För varje deltävling delas det ut priser, ett pris per sju deltagare. En tävling spelas som Fyrboll/bästboo, medan övriga är singeltävlingar. Det är fritt att spela en eller flera tävlingar.

Flera tävlingar har gemensam start och då sker prisutdelning direkt efter tävlingen. För tävlingar med löpande start sker prisutdelning vid sista tävling i maj respektive september.

Nytt och intressant för i år är en singeltävling. De tre bästa i varje klass får pris. Max sex deltävlingar får räknas in.

I år startar programmet med A-klassen på Hofgårds GK och B-klassen på Varberg Östra.

Spelplan med plats och avgifter återfinns längst ned på denna sida. Klicka på filen!

I år är tävlingarna uppdelade i 2 klasser, A-klassen HCP upp till 18,9 och B-klassen HCP 19 – 36 och spelas på olika banor för A- och B-klass. Spelformen är slaggolf i båda klasserna och som ”3-bollar” med om möjligt spelare från olika klubbar i varje boll, ”nya golfkontakter”.

Anmälan till tävling sker på golf.se och till den klubb, som har tävlingen, se spelplanen. Anmälningstiden är fram till kl 12 fredag före tävlingsdagen. Eventuell efteranmälan kan ske till arrangerande klubb. Spelaren kan fritt vid anmälan välja vilken av 2st tee han vill spela från, kortare eller längre bana.

För att gynna samåkning och näraliggande starttider vid tävling med ”löpande start” är det möjligt att skicka en epost med namn och golf-id på de som åker tillsammans till den arrangerande klubben före anmälningstidens utgång.

En klubbtävling ingår i programmet. De 13 främsta i varje deltävling samlar poäng i denna tävling, och Varbergs GK är i år försvarare av titeln bästa klubb, ”Julles pokal” förvaras på Västra.

Kontakter:

Bertil Steen, bertilg.steen@gmail.com tfn 0708-162823