Hallands Gentlemän

Hallands Gentlemän 2018

Hallands gentlemän består av 10 tävlingar som spelas på olika banor i Halland. Speldagar är huvudsakligen tisdagar i maj och i september. Tävlingarna är öppna för alla herrar 55+ och spelas med reducerad greenfee. För varje deltävling delas det ut priser. Det är fritt att spela en eller flera tävlingar under året.

Alla tävlingar har gemensam start med prisutdelning direkt efter tävlingen.

Förutom en lagtävling mellan klubbarna så spelas också en idividuell tävling över året. Klubbarna spelar om Julles pokal. De 13 bästa i varje klass tilldelas poäng 13, 12, 11 .... osv i fallande skala. Högst tre spelare får inräknas i laget i respektive klass. Singeltävlingen spelas också över hela säsongen. Poängberäkningen är liknande som för lagspelet  13, 12, 11, ... osv med den skillnaden att alla de 13 bästa får poäng oavsett hur många klubbkamrater som hamnar före i prislistan. De fem bästa deltävlingarna får medräknas i den individuella tävlingen.

Tävlingarna är uppdelade i 2 klasser som spelas på olika banor. A-klassen är för spelare med HCP upp till 18,9 och B-klassen för HCP 19 – 36. Tävlingarna spelas som slaggolf i båda klasserna och lottas vanligen som 3-bollar. Bollarna lottas med spelare från olika klubbar med ambitionen att nya golfkontakter ska skapas. I år startar programmet med A-klassen på Harabäckens GK och B-klassen på Ringenäs GK. OBS på Ringenäs spelas onsdagen 9/5.

Spelplan med plats och avgifter återfinns längst ned på denna sida. Klicka på filen!

Anmälan till tävling sker på golf.se (Min Golf) och till den klubb, som har tävlingen, se spelplanen. Anmälningstiden är vanligen fram till kl 12 fredag före tävlingsdagen. Eventuell efteranmälan kan ske till arrangerande klubb. Spelare kan vid anmälan fritt välja mellan 2 olika teen.

Varbegs GK har vunnit lagtävlingen ett antal år i följd. ”Julles pokal” förvaras på Varberg Västra.

Kontakter:

Anders Nilsson, anil@seaside.se, tfn 0706-23 32 29