Varbergsveckan 2022

Publicerat: 2022-07-18 13:14

Då är årets Varbergsvecka avslutad där 535 personer har gjort 907 starter i 7 tävlingar. Tack för ert deltagande och välkomna tillbaka 2023!

Order of Merit slutställning

Efter sju dagars spel är Order of Merit för Varbergsveckan 2022 avgjord. Årets vinnare har deltagit i 6 av 7 tävlingar och placerat sig högt upp i 5 av dom. Stort Grattis till Tuula Ahokas! Ett särskilt omnämnande även till tvåan Erik Fock som är den enda spelaren som deltagit i samtliga sju tävlingar, en imponerande insats. Fullständig ranking hittar du i bifogad Excelfil nedan.

Bilhallen Mixed Greensome

Veckans sista tävling, Bilhallens Mixed Greensome, avgjordes under lördagen i ett behagligt golfväder. Bilhallen gör, som vanligt, ett mycket trevligt och uppskattat arrangemang där man bland annat bjöd på dryck och tilltugg på hål 8.

Efter en stark tävlingsvecka blev den ena halvan av segrarparet i A-klassen totalsegrare i Order of Merit. Stort Grattis till Tuula Ahokas!

Vinnare
A-klass – Tuula Ahokas & Bo Cronholm
B-klass – Karin Karlsson & Martin Rydberg
Fullständiga resultat hittar ni på Min Golf.

Lotta Redlund & Per Ericsson

Ett stort tack till Bilhallen, personal, funktionärer och alla deltagare!

Ett stort grattis till alla vinnare och hoppas att alla som inte vann hade en trevlig och spännande dag på banan och en trevlig Varbergsvecka!

Golfkrogens Scramble

Under en sval och behaglig fredag avgjordes Krogens Scramble på Östra banan. 192 spelare i 64 lag gjorde upp om segern i två klasser. En trevlig måltid avslutade dagen.

Anton Andersson, Andreas Johansson & Gustav Andersson

Ett stort tack till våra leverantörer och samarbetspartners Martin & Servera, Fisk Idag, 4shape, Isaberg GK och Restaurang Västra. Ett stort tack även till personal, funktionärer och alla deltagare!

Ett stort grattis till alla vinnare och hoppas att alla som inte vann hade en trevlig och spännande dag på banan!

Stadshotellet Shootout

Ännu en mycket varm dag gjorde det tufft för deltagarna på Stadshotellet Shootout den 5:e speldagen. Tävlingen var uppdelad i en kvaltävling över 18 hål där de 10 bäst placerade i varje klass gick vidare till en utslagstävling där 2 spelare åkte ut varje hål och de 2 sista gjorde upp om segern på 18:e hålet.

Karl-Gunnar Carlsson

Ett stort tack till Stadshotellet, personal, funktionärer och alla deltagare!

Puls FM Irish Greensome

I strålande sol och på den varmaste dagen på länge avgjordes Puls FM Irish Greensome på den fjärde speldagen.

På 14:e hålet körde Puls en liten specialtävling där alla som hamnade inom 3 steg från flaggan vann en flaska Prosecco. Fredrik kommer att kontakta alla vinnare via sms och bestämma leverans/upphämtning.

Jonas Bengtsson & Pär Antonsson

Ett stort tack till Puls FM, personal, funktionärer och alla deltagare!

Ett stort grattis till alla vinnare och hoppas att alla som inte vann hade en trevlig dag på banan!

International Pairs

Dag tre spelades den andra upplagan av den internationella partävlingen International Pairs i ett behagligt golfväder. Gårdagens tävling är en kvaltävling till Sverigefinalen på Barsebäck den 8/9 som i sin tur är en kvaltävling till världsfinalen på La Cala Resort i Spanien den 14-18/11.

Vid första tee fick alla deltagarna en lott i form av en folder. Dragningen till detta lotteri sker den 27/8 så se till att behålla foldern då fina priser står på spel.

Efter att röken hade lagt sig stod Per Antonsson och Filip Glittmark som segrare efter en runda på par för 8 handikapparen Filip. Fullständig resultatlista, där de 7 första fick pris, hittar man på Min Golf.

Närmast hål 12
Gun-Britt Källqvist – 244 cm

Utlottningspris
Torbjörn Andersson & Monica Södermalm
Kerstin Kågström & Gun-Britt Källqvist

Stort Grattis till alla vinnare och vi önskar Per och Filip lycka till på Barsebäck.

Ett stort tack till alla deltagare, funktionärer, personal och tävlingspartnern International Pairs representerade av Jörgen Kirchhoff! Hoppas alla hade en trevlig dag!

Golfstore Cup

Dag två på Varbergsveckan var det dags för den traditionella och mycket uppskattade singeltävlingen Golfstore Cup. Som vanligt hade Frank och Peter dukat upp med ett gediget prisbord.

Vinnare
Scratch – Oscar Hammar – 70 slag brutto
A-klass – Martin Sjöholm – 68 slag netto
B-klass – Arne Johansson – 65 slag netto
C-klass – Vivi-Anne Bergström – 63 slag netto

Fullständiga resultatlistor hittar ni på Min Golf.

Henrik Oscarsson – 194 cm
Pris hämtas i shopen på Västra

Fredrik Turesson
Andreas Johansson
Thomas Gullander
Pris hämtas i receptionen på Västra from onsdag

Ett stort tack till Golfstore, personal, funktionärer och alla deltagare!

Sparbanksslaget

Då var första tävlingen på Varbergsveckan avgjord. En fantastisk dag med perfekt golfväder, The Open på storbild, fish n’ chips i stora lass och svensk seger i EM.

Fullständiga resultat hittar ni på Min Golf men värt att notera är att det lönar sig att stanna kvar på prisutdelningen då vi i A-klassen fick gå ner till 14 plats i resultatlistan för att dela ut det 6:e och sista priset. I B-klassen var alla pristagare på plats 1 till 6 närvarande.